Vleesvee

Allmashformules voor uw mestvee


Onze allmash vrouwelijk en mannelijk, DE rundveemengeling voor uw stieren en vrouwelijke vleesvee werden door verschillende marktevoluties een stuk kostbaarder. We zijn ervan overtuigd dat een mengeling van uitgelezen grondstoffen de enige mogelijkheid is om top technische prestaties te leveren. Een goede allmash bevat top grondstoffen:

Lijnzaad en lijnschilfers :


Een van de belangrijkste onderdelen van een goede allmash. Ze brengen de nodige vetten aan om stieren en vrouwelijk vleesvee de juiste conformatie te geven, de laatste 3 maanden voor het slachten, de dieren "gaan open". Het zijn betrouwbare bronnen van vet en eiwit (schilfers). Droge stabiele producten schimmelen niet vlug dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koolzaadschilfer die vaak gebruikt wordt als goedkope vervanger voor deze producten. Smakelijk zijn de lijnzaadproducten ook, andere schilfers zijn dit meestal niet, proef ze eens en u zult ons gelijk geven dat we bewust voor lijnschilfers kiezen. Een goede opname is juist zeer belangrijk om een juiste karkaskwaliteit te krijgen op het moment dat de dieren slachtklaar zijn.
 

Bietenpulp:


Zorgt voor een goede pensfermentatie. Door de nodige FOS (Fermenteerbare organische Stof) krijgt de pensflora genoeg energie, om de eiwitten om te zetten naar microbieel eiwit, de beste opneembare vorm van eiwit voor het rund. Een deel van de aangeboden energie ( VEVI ) moet vanuit een tragere fermentatie komen, met name een bietenpulp. Deze zal veel minder vlug pensverzuring veroorzaken dan bijvoorbeeld granen en bevat zeker evenveel energie.
 

Vitaminen en Mineralen:


De mineralen en vitaminen die we gebruiken zijn 100% aangepast aan de behoeften van het dier, om de maximale groei te behalen, een optimale weerstand te bekomen en ook met oog op een extra vleeskwaliteit (bijvoorbeeld: vitamine E op 150 ppm).
 

Granen en vlokken:


Veel granen zorgen voor de nodige VEVI, een afgewogen deel snelfermenteerbare energie is nodig voor een goede groei performantie. Een juiste synchronisatie van de snelle en tragere energiebronnen zijn in de afmest onontbeerlijk. Een smakelijke allmash bevat een deel goede granen.
 

Maiskiemschilfers:

 
Een zeer smakelijk vetrijk maisproduct, zorgt ervoor dat de dieren alles opeten, wat zorgt voor het juiste voederrendement. Het vet zorgt voor een mooie afwerking van de dieren. Maiskiemen bevatten van nature veel natuurlijke vitamine E.
 
Een juist uitgebalanceerd voeder is nodig, prijzen worden enkel uitgedeeld aan de meet.
 
  1. Mestnoten
  2. Afmestnoten
  3. Mestnoten 25
  4. Mestmeel super allmash
  5. Jongvee allmash
  6. Allmash V
  7. Allmash M
X